Szczególnie poszukiwane książki

 

Tytuł: Książka kucharska powszechna do użytku w każdem gospodarstwie, wsparta na kilkuletniem doświadczeniu, sporządzenia wszystkich gatunków mięsnych i postnych potraw dla zdrowych, chorych i ozdrowiałych. Zawieraiąca znaczny zbiór niezawodnych jasnych i doznanych przepisów do gotowania, duszenia, czyli dynstowania, robienia różnych ciepłych i zimnych napoiów, zdrowych tyzannów, lodów, cukrów, marmeladów, likierów i rossolisów i.t.p. Z dodatkiem naybespiecznieyszego sposobu konserwowania wszystkich żywności przez suszenie, zaprawienie, beycowanie, nasolenie i wędzenie, prócz innych ważnych korzyści

Miejsce wydania: Lwów

Wydawca: Nakładem Franciszka Pillera

Data wydania: 1827

Opis fizyczny: 18,5 cm, s. 451, tabl. ryc. 1 (miedzioryt)

Opis dodatkowy: kompletny czysty egzemplarz w dobrze zachowanej zdobionej skórzanej oprawie z epoki

Zakupimy za: 1800 PLN